здраве

Подходяща диета, медитация и упражненияПодходяща диета, медитация и упражнения

И малките промени могат да дадат добри резултати

Подходящата диета може да ви помогне да живеете живота си по здравословен начин и подпомага ежедневните упражнения. Медитацията може да ви помогне да намалите стреса и дава чувство за баланс. Намирането на време за всяка от тези три промени в начина на живот може да подобри здравето ви и да помогне да се предпазите от сърдечни заболявания, удар, високо кръвно налягане и висок холестерол. Преди да промените диетата си или програмата с упражненията обаче е препоръчително да говорите с лекаря си относно всякакви препоръки, специфични за вас.

Подходяща диета

Подходящата диета трябва да се състои от балансирани групи храни. Повечето хранения трябва да имат високо хранително съдържание. Експертите от Клиниката Майо препоръчват да ограничите употребата на сол, захар и наситени мазнини. Вместо това се опитайте да ядете повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти, крехки протеини и морски дарове. Спазването на подходяща диета ще ви помогне да се предпазите от хронични заболявания и да се справите с отслабването и контролирането на теглото си. Поставете си за цел повечето от храненията ви да се придържат към тези препоръки.

Медитация

Медитацията е упражнение на ума и тялото в алтернативната медицина. По време на медитация се научавате да фокусирате вниманието си и да следите мислите, чувствата и усещанията си. Практикуването на медитация може да помогне за понижаването на нивата на кръвното налягане и стреса. Може да ви помогне да се справите и с тревожността, неконтролираното хранене, алергиите и депресията. В идеалния случай трябва да се опитате да медитирате поне по 5 до 30...
  • 1
  • 2

галерии