храна и диети

8 начина да презаредим с енергия8 начина да презаредим с енергия

След като сме открили защо се чувстваме винаги уморени

... състояние на алфа вълни – състоянието, което предшества съня.

Примерна медитация:
Стъпка 1: Взирайте се през прозореца или в приятна картина и забавете мислите си.
Стъпка 2: Вдишвайте дълбоко и дълго през носа и издишвайте през устата (издавайки звука “хааа”).
Не е необходимо да се прави повече от 10 минути и съвсем не е задължително да имате постелка за пода или възглавничка – странно или не, но хората, които са се научили да го практикуват са способни да подобно “превключване” дори на спирката.

Причина №8: Стресът

Мозъкът не прави разлика между притеснението, че закъснявате за работа или това в съня, когато ни гони диво животно. И в двата случая тялото освобождава хормони, включително адреналин, които предизвикват прилив на скорост и енергия. Но освен в, да признаем, редкия случай когато човек наистина бяга от голяма дива котка, произведените хормони се натрупват в тялото и постепенно го изтощават, защото изразходват наличната енергия. Всичко може да е само в главата ни, но психическият стрес причинява физиологични проблеми - понижени нива на енергия, хронична болка, проблеми с храносмилането, дори заболявания като диабет и различни сърдечни болести.

Как да се възстановим: Добрата новина е, че най-честото средство да се справим със стреса е винаги при нас - дишането. Всичко, което е нужно, е да се фокусираме върху него и да следваме нормалния му ритъм. Още по-лесно се получава с усмивка – тя отпуска лицевите мускули и допълнително освобождава напрежението.(а)
Източник: здраве. bg

галерии