храна и диети

8 начина да презаредим с енергия8 начина да презаредим с енергия

След като сме открили защо се чувстваме винаги уморени

... по време на цикъл - поради кървенето, дългите менструални цикли и маточните фиброми. Умората е един от отличителните белези на състоянието. Други симптоми са повърхностно дишане, замаяност, слабост.

Анемията в следствие на тежък цикъл предизвиква изтощение, което може да бъде преодоляно с помощта на физически упражнения, временно – и с кафе.

Как да се възстановим: Жените под 50 г. се нуждаят средно от 18 мг желязо на ден, в по-напреднала възраст нужното количество е около 8 мг. При съмнения за недостиг на желязо (някой от изброените по-горе симптоми), първата стъпка е кръвен тест, който да диагностицира евентуална анемия. Хранителните добавки с желязо следва да се приемат задължително след консултация със специалист – повишените нива на този минерал лесно предизвикват стомашен дискомфорт, повръщане и други проблеми с храносмилателната система. Освен това е най-добре желязото да се набавя от богати на него храни като миди, месо, яйца, зелени листни зеленчуци и изсушени бобови култури.

Причина №7: Недостатъчен сън

Това вероятно го знаят всички – недостигът на сън води до хронична липса на енергия. А такова състояние предизвиква тялото да иска все повече и по-калорична храна, т.е. бързо се стига до напълняване.

Как да се възстановим: Средно човек се нуждае от поне 7-9 часа сън на вечер. Ако дори една нощ не спите толкова, опитайте на следващия ден да подремнете за 10-20 минути.

Алтернативи като медитацията също прочистват съзнанието и освежават. Правилно прилаган този метод буквално рестартира мозъка. Конкретната цел е той да бъде временно облекчен чрез преминаване от активното състояние на бета вълни към състояние...

галерии