храна и диети

8 начина да презаредим с енергия8 начина да презаредим с енергия

След като сме открили защо се чувстваме винаги уморени

Едва ранният следобяд е, а вече сте уморени!? Не можете да се концентрирате и енергията ви е на нула!? Смятяте да вземете шоколадовия бар или кутийката с енергийна напитка? По-добрият вариант е да решите истински проблема - открийте какво “изпива” енергията ви и се научете как да презареждате.

Може би не сте спали достатъчно напоследък, но възможно ли е това да е причината за липсата на енергия? Постоянното изтощение обикновено е резултат от нещо повече от няколкото среднощни партита. Какви са възможните причинители? Нездравословен начин на живот, недостатъчна и слаба храна, някакво физическо неразположение или заболяване, например. Каквато и да е причината, продължителната умора прави тялото уязвимо на инфекции.

Но умората не се предизвиква само от физиологични причини. Стресът или преумората в работата (дори пренапрежението на мозъка) буквално изсмукват енергията. Умът има нужда от почивка точно колкото и тялото.

Друг път някое неустановено медицинско състояние – диабет, хронична преумора, лупус, фибромиалгия – води до хроничен недостиг на енергия. В такъв случай само консултация с лекар ще реши проблема.

Но е възможно и ние сами да си вредим, като предизвикваме липсата на енергия. По-долу ви предлагаме осем начина, по които е възможно неволно да причиним такова състояние:

Причина №1: Закуска с преобладаващи мазнини и захар

Още от малки все ни учат винаги да закусваме. Но кифлата или поничката на крак, докато вече бързаме към вратата, не е това, което майките ни са имали предвид. Такава богата на въглехидрати храна е разбира се много вкусна, но след няколко часа вече няма да ни е останала никаква енергия.

Комбинациите...

галерии