за дома

Как да освежим лесно кухнята сиКак да освежим лесно кухнята си

И без много пари тя може да засвети с нов блясък

Има много начини да освежим кухнята си без да изхарчим куп пари. С няколко малки промени тази тъй важна стая може да стане и много по-стилна и далеч по-функционална.

Сменете дръжките на шкафчетата

На пръв поглед незначителна промяна, а кухнята ви буквално ще се преобрази.

Изцяло нов вид

Нови вратички на шкафовете или различен дизайн на дръжките и... кухнята, произведена преди години, вече изглежда модерна.

Сменете плочките по стените с панели

Заменете традиционните плочки между горните и долните шкафове с модерни гладки панели. Те се почистват много по-лесно и не се влияят толкова от нагряване и пара.

Пестете време и заложете на удобството

Инсталирайте в кухнята лесни за издърпване шкафчета (например за бутилки), както и по-дълбоки, които са с въртящ се механизъм и осигуряват лесен достъп до нужните по-едри съдове.

В чекмеджетата с приборите задължително сложете разделители.

Поддържайте кутиите и бурканите с продукти чисти

Това са идеалните контейнери за паста, варива и подправки.

Увеличете работното място

За да увеличите работното пространство в кухнята, сложете дървена или пластмасова дъска върху умивалника, която е с неговата форма и плътно прилепва към него.

Махнете от кухненския плот всичко, което ви пречи

За да "отворите" още място в кухнята, окачете под горния ред шкафове или по стените ножовете, кутиите с подправки и други неща - така ще са ви под ръка, без да ги търсите по шкафовете.

Сложете лавици по стените

Те създават усещане за "въздушност" на пространството, функционални са, побират много неща и пасват идеално на всеки стил мебели.
Източник: zadoma.com

галерии