храна и диети

15 съвета за храненето, когато спортуваме



15 съвета за храненето, когато спортуваме

... и стимулира синтеза на белтъчини.
Глутаминът е аминокиселина, която влияе благотворно на имунната система, т.е. на защитните сили на тялото. Оптималната доза креатин е 3-6 г дневно, а глутамин – 5-10 г.

12. Ориентирайте се по теглото

Ако вашето тегло показва, че си прибавяте 200-500 г седмично, това означава, че приемате достатъчно въглехидрати. Ако теглото ви не нараства, количеството на приетите от вас въглехидрати не е достатъчно.

13. Калибър е измерване на гънките на кожата

Именно този калибър ще ви помогне да разберете какво притежавате повече - мускули или мазнини. Ако за 2-3 седмици сте напълнели например с 1,5 кг и калибърът показва килограм и повече, това са чисти мускули. Но ако мускулите и мазнините са се прибавили по равно, нещо сте объркали с калориите и въглехидратите.

14. Пийте повече вода

Човешкият организъм са състои на 75% от вода. При обезводняване тя напуска мускулните клетки и включва механизма на разрушаване на мускулната тъкан.

15. Наблягайте на месото

Последните изследвания показват, че натуралното! говеждо месо не е по-лошо от пилешките гърди или рибата. То съдържа хранителни мазнини, креатин, желязо, цинк, които са “катализатори” на растежа на клетките и в частност са необходими за синтеза на червените кръвни телца (еритроцитите). Цинкът способства за производството на тестостерон - мъжкия полов хормон, който “отговаря” за силата и размера на мускулите.(а)
Източник: dieti.info

галерии