забавно

Религия и оръжия могат да са заедноРелигия и оръжия могат да са заедно

Поне що се отнася до изкуството

Съвместими ли са религията и войната? Историята показва, че такива случаи изобщо не липсват. Напротив - именно те провокират въображението на различни творци по света.

Такъв е случаят с Ал Фароу от Сан Франциско, който използва огнестрелни оръжия и патрони, за да създава миниатюрни скулптури на църкви, синагоги и джамии. За целта творецът често посещава антикварни магазини, за да купува стари оръжия и боеприпаси. После добавя малко желязо и стъкло, където е небходимо, и резултатът е налице.

Неговото смело представяне на религиозни сгради по този парадоксален начин не само грабва погледа, но и предизвиква силно емоционално усещане. Сякаш скулптурите носят своето бойно послание към хората с мисията да открият тяхната обратна реакция.

Ал Фароу е роден в Ню Йорк, но последните 40 години живее основно в Сан Франциско. Той е признат скулптор от редица медии в САЩ. В работата си обича да разглежда определен исторически период, като го пресъздава и актуализира с различни материали, за да проследи реакциите на съвременното общество, пише boredpanda.com.
Източник: club.bg

галерии