музика

Новата група на Мик Джагър с дебютен албумНовата група на Мик Джагър с дебютен албум

Очакваме албумът на Super Heavy на 20-и септември

Новата супергрупа на Мик Джагър "Super Heavy" издава дебютния си албум наесен. Феновете ще могат да си го закупят от магазините след 20-и септември, съобщи ИТАР-ТАСС.

Новият проект на фронтмена на "Ролинг стоунс" се състои от Дейв Стюарт от "Юритмикс", синът на Боб Марли - Деймиън Марли, младата соул певица Джос Стоун и индийския композитор и певец Аллах Ракха Рахман.

Представяйки новата група през май, 68-годишният Джагър обясни подбора на участниците с желанието си да "обедини различни музикални стилове". Основните записи за дебютния албум са били направени за три седмици в студиото на Джими Хенсън в Лос Анджелис, а сега работата над плочата е почти завършена. От около 30 записани композиции в албума на групата "Super Heavy", носещ същото име, ще бъдат включени 16-18 песни.

Първото "живо" изпълнение на квинтета бе на 30 юни. Дебютният сингъл "Miracle Worker" на групата "Super Heavy" излезе на 6 юли.

Работата на Мик Джагър в новата група не означава, че напуска "Ролинг стоунс", чийто фронтмен е вече от почти 50 години. Нещо повече, музикантите на състава, поставили рекорд по творческо дълголетие, се готвят за поредното си турне с нови парчета в репертоара.
Източник: actualno.com

галерии