любопитно

Какво се случва в Бермудския триъгълникКакво се случва в Бермудския триъгълник

Хипотезите и вярванията за мистичните събития в района са много

Географската зона между Флорида, Пуерто Рико и Бермудските острови е обвита в мистика вече над половин век. В този така наречен "Бермудски триъгълник" с годините са изчезвали множество кораби и самолети, но ясна и аргументирана причина за това и до сега не е открита. Хипотезите и вярванията за тези събития обаче са много.

Останала технология от Атлантида. Още през 60-те години на миналия век близо до Бимими (област от Бахамите) е намерена под водата скална формация, която прилича на стена. Някои изследователи вярват, че тя е била част от изчезналата цивилизация. Тъй като според легендата Атлантида се е захранвала от кристали, много вероятно е те днес да причиняват аномалиите в района.

Портали към други измерения. Любителите на фантастични филми и романи вярват, че на Земята се намират портали към други измерения. Бермудският триъгълник напълно отговаря на условията да е точно такова място.

Извънземни. Уфолозите също имат своята версия. Според тях хората, самолетите и корабите изчезват безследно, защото са отвлечени от извънземни. Въпреки че няма научни доказателства за подобно твърдение, мистерията си остава.

Пирати. Малко популярна е версията, според която аномалиите в зоната всъщност са дело на атака от пирати. Не само в миналото, но дори днес морските похитители все още съществуват.

Геомагнитни полета. Част от изчезванията в района се свързват с проблем в навигацията. Според мнозина мястото се свързва магнитни аномалии и компасите тук не работят както трябва. Роб МакГрегър и Брус Гернън дори създават теорията за "електронната мъгла", според която мощни електромагнитни бури от дълбините на Земята...
  • 1
  • 2

галерии