любопитно

Американка грабна джакпота четири пътиАмериканка грабна джакпота четири пъти

Случайността това да се случи е едно към 18 септилиона

Всеки си мечтае какво ще направи с толкова пари, ако спечели джакпота от лотарията. 63-годишната американка Джоан Гинтер от Тексас, обаче грабна наградата от по няколко милиона долара четири пъти.

Първо тя удари джакпота с печалба от 5,4 млн. долара, след това спечели още 2 млн., две години по-късно грабна печалбата от 3 млн., а в края на лятото на 2010 г. взе още 10 млн. от държавната лотария.

И случайността това да се случи е едно към 18 септилиона (1 септилион = 10 на 24-а степен).

Ето защо хората вече се питат на късмета й ли се дължи натрупването на солидна банкова сметка или пък на нещо друго.

Според направени за нея проучвания, Гинтер е професор по математика в университета в Станфорд, а специалността й е статистика.

Чудейки се на невероятния й късмет, нейни колеги вярват, че тя е използва алгоритъм, с който определя къде и кога ще бъдат доставени печелившите фишове.

Един от преподавателите дори казва, че веднъж установила къде ще бъде печелившият билет, не е особено трудно да спечели и голямата награда.

Днес живеещата в Лас Вегас милионерка обаче се смее на подобни твърдения, като обяснява, че два от печелившите билети купила от един минимаркет в родния й град Бишоп.

А и лотарийната комисия категорично отхвърля възможността Гинтер да е измамила с думите: "Джоан просто е родена под щастлива звезда".
Източник: vesti.bg

галерии