джаджи

Майкрософт представи първите си смартфониМайкрософт представи първите си смартфони

Американската софтуерна група Microsoft сложи край на спекулациите и официално показа първите си смартфони. Късно в понеделник компанията представи устройства, чиято целева група ще са тийнейджърите и феновете на социалните групи като Facebook.

Устройствата Kin One и Kin Two са с плъзгащи се QWERTY клавиатури, но имат и тъчскрийн. Продуктите са насочени към потребителите между 15 и 30 години, обясниха от компанията на конференция в Сан Франциско. Връзката със социалните мрежи се забелязва още от менюто на смартфоните - на екрана потребителите имат възможност да следят какъв е статусът на техните приятели във Facebook или Twitter.

От Microsoft още не са обявили каква ще е цената на телефоните. В САЩ те ще се продават с договор на мобилния оператор Verizon.

Досега Microsoft участваше на мобилния пазар основно с операционната си система Windows Mobile. За пръв път компанията излиза със собствени смартфони. Самите устройства се произвеждат от японската компания Sharp.

По подобен начин на пазара за смартфони навлезе и интернет компанията Google. В началото на годината компанията изкара на пазара своя телефон NexusOne, който се разработва от тайванската HTC.

галерии