джаджи

Новият таблет Kindle Fire от AmazonНовият таблет Kindle Fire от Amazon

Kindle Fire е достоен конкурент на iPad на Apple

Вчера Amazon представиха своя конкурент на iPad на Apple - новия си таблет Kindle Fire на цена 199 долара, предаде Асошиейтед прес.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос използва случая да покаже и новата линия на електронния четец Kindle - с чернобял екран и по-евтин, оказвайки допълнителен натиск върху конкурентите си като Barnes & Noble Inc., които се опитват да разбият доминиращата позиция на Amazon на пазара на електронните книги.

Kindle Fire ще бъде пуснат в продажба на 15 ноември. Той е наполовината на размерите на iPad, като прилича повече на таблета Nook Color на Barnes & Noble, който се появи преди година. Докато обаче Barnes & Noble гледат на Nook Color повече като на по-раздвижена версия на електронния четец, Amazon има по-мащабни цели за Fire като платформа за игри, филми, музика и други приложения.

Fire работи с операционната система Android на Google. Най-евтиният нов Kindle ще струва 79 долара и е без клавиатура, каквато имаха предишните модели от първото им появяване през 2007 година. Досега най-евтиният струваше 114 долара. Аmazon представи вчера и първия черно-бял Kindle със сензорен дисплей. Той струва 99 долара.
Източник: club.bg

галерии