психология

Защо изневеряваме: едни повече, други по-рядкоЗащо изневеряваме: едни повече, други по-рядко

Най-честите причина са различни при двата пола

Ако се вярва на данните от статистиката, 44 до 76% от мъжете и 21-50% от жените изневеряват на своите половинки. 25% от жените изневеряват на мъжете си в своите сексуални фантазии. Сред мъжете този процент е по-нисък (около 13%) – те предпочитат да го правят реално.

Почти 43% от мъжете изпитват желание да пофлиртуват и изневерят на работното място. Сред жените този процент е “само” 25.

Двата пола значително се разминават и в мнението си за причините да изневеряват – 80% от жените твърдят, че го правят заради неуспешния си брак, докато половината от изневеряващите мъже въпреки това смятат, че бракът им е успешен.

За нежния пол и в извънбрачната връзка на първо място са чувствата – почти 80% от жените изневеряват “по любов”. Само 30% от мъжете определят с тази дума причината за своята изневяра.

Повечето жени (почти 87%) изпитват угризения на съвестта, докато при мъжете такава е налице почти само в случаите, когато забежката им е разкрита.

Причините за мъжката изневяра

Синдромът на Дон Жуан. Сред мъжете съществува една не толкова голяма група, която страда от особено невротично разстройство, за което е характерно болезненото желание за самоутвърждаване чрез многобройни сексуални контакти. По правило такъв тип мъже не се женят, защото не са способни на продължителна връзка. Дори да се обвържат обаче те не са способни да сдържат желанието си.

Сексуалните отмъстители. Това е типът мъже, които в някакъв момент от живота си са се почувствали непълноценни заради (според тяхното разбиране) поведението към тях на някоя жена – колега, която ги е изпреварила в кариерата, подигравката на жена, с която са имали емоционална връзка...

галерии