любов и секс

Мъжете са готови да се влюбят още на първа срещаМъжете са готови да се влюбят още на първа среща

За жените са нужни около шест, твърди анкета

Многозначителен поглед сред пълна стая, лека усмивка, полъх на парфюм, това е достатъчно, за да се влюбиш от пръв поглед, но правилото е валидно само за мъжете. Поне така твърди проведено наскоро допитване.

Според него мъжете почти нямат нужда да говорят с обекта на желанието си преди да решат, че тя е единствената. Жените изглежда се нуждаят от повече време. Докато мъжът може да си изгуби ума по дадена жена още при пръв поглед, дамата се нуждае от повече време преди да реши, че това е правилният мъж за нея, пише bgnes.

Един на всеки петима участници в допитването заявил, че се е влюбвал от пръв поглед. Малко над половината се влюбвали след първата среща, а близо 75% напълно изгубили ума си по жената след третата.

За сметка на това само една на всеки десет жени заявила, че е изпитвала любов от пръв поглед. Повечето чакали поне до шестата среща преди да решат дали това е точният мъж. Резултатите противоречат на популярната представа, че любовта от пръв поглед е предимно женско преживяване.

Според психолога Александър Гордън мъжете разчитат на по-повърхностни неща като външния вид, за да решат дали са влюбени или не, докато жените са малко по-сложни и е вероятно да претеглят плюсовете и минусите преди да направят своя избор. Според допитването средностатистическият британец се влюбва три пъти в живота си, а средностатистическата жена - само веднъж.

Мъжете е по-вероятно да казват първи обичам те. И двата пола обаче са съгласни с едно - първата любов се преодолява най-дълго. 25 на сто от участниците в допитването заявили, че смятали, че никога няма да се възстановят напълно след раздялата с първата си любов.
Източник: lifestyle.bg

галерии