любов и секс

Най-грешните схващания за контрацептивитеНай-грешните схващания за контрацептивите

Трима експерти развенчават митовете

... Също така не е необходимо да чакате някакво подходящо и безопасно за забременяване време, след като сте прекратили употребата им. Причината, поради която някои лекари препоръчват да не се приемат противозачатъчни 3 месеца преди зачеване е, че толкова време би могло да е необходимо за регулиране на цикъла. По принцип не е вредно да се опита по-рано.

8. Мит: Не е безопасно да се употребяват противозачатъчни таблетки за изместване на цикъла.
Факт: Абсолютно безопасно е и лекарите от десетилетия ги използват по този начин. Всъщност, тъй като липсва овулация, докато приемате таблетки, няма и необходимост от “изчистване” на матката с менструация. На практика, кървенето, което получавате, докато вземате таблетки, не е менструален цикъл изобщо, а реакция на тялото срещу намаляване на хормоналното ниво, което се предизвиква от приемането на седемте “плацебо” таблетки от блистера ви в края на всеки месец. Не съществува никаква опастност за Вашето здраве, дори ако прескочите плацебо-таблетките и продължите да вземате останалите, без да изчаквате месечното кървене.

9. Мит: Всички противозачатъчни таблетки са еднакви, само дозата е различна.
Факт: Всички противозачатъчни таблетки използват същия вид естроген, но може да се различават във формулата на прогестерона. Ако имате проблеми след приемането на някои таблетки, като например внезапно кървене, засилено чувство на глад или намалено желание за секс, смяна на марката таблетки или формулата на прием често е решението на проблема.
Източник: здраве.bg

галерии