любов и секс

Най-грешните схващания за контрацептивите



Най-грешните схващания за контрацептивите

Трима експерти развенчават митовете

... на жени, които не са в гарантирана моногамна връзка.

Ето още няколко неща, които e добре да се знаят за предпазването от бременност:

За да съдействат за развенчаването на митовете, експертите се произнасят и по следните въпроси, свързани с контрацепцията:

1. Мит: Ако пропусна една таблетка, рискът от забременяване се увеличава.
Факт: Не е вярно. Просто вземете две таблетки следващия ден. Препоръчително е да вземате таблетките си по едно и също време всеки ден. По този начин се намалява рискът от внезапно кръвотечение. Таблетките, базирани единствено на прогестерон, е необходимо да се вземат по едно и също време всеки ден. В противен случай ефективността им като противозачатъчно средство намалява.

2. Мит: Антибиотиците намаляват ефективността на таблетките
Факт: Въпреки че е имало индивидуални случаи на жени, при които такава връзка е забелязана, докторите казват, че направените медицински проучвания не са успели да го докажат. Единствените антибиотици, които доказано влияят на действието на противозачатъчните таблетки, са тези, съдържащи рифампицин – активно вещество, използвано при лечение на туберкулоза. Това означава, че ако приемате антибиотик, за да лекувате акне, например, може да имате повече внезапни кръвотечения от нормалното. За да решите проблема, увеличете дозата на противозачатъчните.

3. Мит: От противозачатъчните таблетки се напълнява
Факт: Повечето жени не напълняват, докато вземат таблетки. Но ако това се случва на Вас, по-вероятно е да задържате вода. Въпреки всичко, някои жени забелязват, че таблетките увеличават апетита им, което ги кара да ядат много и да пълнеят. Ако таблетките...

галерии