любов и секс

9 причини защо да правим повече секс9 причини защо да правим повече секс

Сексът ни помага да отслабнем, да лекуваме главоболието и да се предпазим от стреса

Едва ли някой от нас се нуждае от специално убеждаване, но ето още девет причини, поради които е полезно да правим повече секс.

Намалява стреса

Ако ви чака някоя важна презентация или работна среща, сексът трябва да бъде задължителна част от подготовката. Проучвания показват, че хората, които имат редовни полови отношения, имат по-ниско кръвно налягане и стрес.

Облекчава болката

Най-голямата грешка е главоболието да се използва като претекст, за да се прескочи сексът. Всъщност, сексът е най-доброто лекарство за главоболие. Проучвания показват, че сексът помага и при мигрената, и при болки в гърба. Именно възбуждането и по-специално оргазмът освобождават хормона на щастието, наречен окситоцин, в частта на мозъка, където първо се появява болката.

Сексът е добра превенция срещу рак на гърдата

Жените, които рядко имат сексуални отношения или въобще не правят секс, са с три пъти по-големи шансове за развитие на рак на гърдата, показва едно френско изследване. Също така, друго проучване показва, че жените, чиито партньори използват презерватив, са пет пъти повече изложени на риск от рак на гърдата, отколкото жените, които имат контакт със семенната течност.

Подобрява паметта

Изследване на Университета в Принстън показва, че животните, които правят секс, имат повишен брой неврони в хипоталамуса - частта от мозъка, отговарящ за паметта. 32% от 1, 866 жени, участвали в едно американска проучване, признават, че мастурбират, като са посочили че правят това, за да заспят по-лесно. Оргазмът води до повишаване на окситоцинаи ендорфините, които действат успокоително.

Поддържа стройната линия

Секс вместо гладуване?...
  • 1
  • 2

галерии