любов и секс

9 любопитни факта за секса9 любопитни факта за секса

Сексът и сексуалните занимания, оказва се, са привлекателни не само за обикновения човек, търсещ наслада във взаимната близост, но и за някои изследователи. Ето до какви любопитни заключения са достигнали те, когато става дума за секс:

1. Въпреки че за много двойки интимните ласки по време на месечния цикъл на жената са тема табу, доказано е, че сексът и по-точно оргазмът са в състояние да облекчат болките и неразположенията на жената в цикъл.

2. Средната скорост, с която мъжът еякулира, или средната скорост на извхвърляне на сперма, е 45 км/ч, твърдят изследователи от Института за секс, пол и репродуктивност „Кинси”.

3. Рекордът за брой оргазми за един час се държи от жена, която само за 60 минути е стигнала до края 134 пъти.

4. За около 1/10 от жените се смята, че никога не са достигали до оргазъм през целия си живот на сексуална активност.

5. Сексът е не само приятен, но и полезен. Той води до засилване на имунитета, намалява болката, укрепва мускулите и гори калории.

6. Жените също еякулират. Течността, която се отделя от женското тяло при оргазъм, наподобява състава на мъжката сперма, като се изключат, разбира се, сперматозоидите.

7. През живота си всеки мъж отделя средно по 14 литра сперма.

8. Импотентността е уважителна за съда причина за развод в някои държави.

9. Проучвания на сексуалната активност при подрастващите показват, че при младежите на 18-20 годишна възраст увереността и удовлетвореността от външния вид са пропорционални на броя сексуални контакти, а оттам и на неоправданите рискове за здравето. В същото време, девойките на тази възраст, които са уверени в себе си, избягват безразборния секс.
Източник: way.bg

галерии