любопитно

Рисунки в пясъкаРисунки в пясъка

Джим Деневан прекарва часове, дълбаейки морския бряг

Какво ще си помислите, ако видите такива рисунки в пясъка? Всички сме чували истории и гледали филми за извънземни, които оставят необясними знаци по земната повърхност, когато посещават планетата ни. За много уфолози кръговете в житата са категорично доказателство за съществуването на извънземен живот.

Появата обаче на подобни грандиозни фигури по плажовете на Калифорния подлага на съмнение горното твърдение, тъй като специално тези интересните рисунки са дело на човешки ръце. Те са плод на труда на американеца Джим Деневан, който прекарва часове наред, за да ги издълбае в пясъка.

Джим е сърфист и самоук готвач. Преди 17 години за първи път разчертава огромна рисунка в пясъка на калифорнийски плаж и оттогава насам това се превръща в негово хоби. Стотици са уникалните му творби, които успяват да оцелеят само за една снимка време или най-много до прилива на океана.

От фотосите ясно си личи играта му с геометричните форми, които някак мистериозно запълват естествената среда на морския бряг, хипнотизират погледа и пленяват съзнанието. Оставят усещането за нещо чуждо, далечно и полуреално.
Източник: club.bg

галерии