любопитно

Apple с нов генерален директорApple с нов генерален директор

Стив Джобс подаде оставка по здравословни причини

Стив Джобс се оттегли от поста си на генерален директор на Apple след 14 години начело на корпоративния гигант, предадоха световните агенции. Причината за решението му изглежда е неуточненият здравословен проблем, който го принуди да излезе в отпуска още в началото на годината, предадоха световните агенции.

Ройтерс определя решението на Джобс като зашеметяващ ход, който слага край на 14-годишното му "царуване" в корпорацията. 55-годишният съосновател на Apple, който се пребори с рак на панкреаса през 2004 г., а през 2009 г. му бе трансплантиран черен дроб, си взе почивка на 17 януари тази година за неопределен период от време, но не обясни заради какъв здравословен проблем.

Стив Джобс ще бъде заменен като генерален директор на корпорацията от втория човек в нейната йерархия - операционният директор Тим Кук, който бе смятан от дълго време за негов бъдещ наследник.

Самият Джобс е избран по свое желание за председател на съвета на директорите на компанията.

Легендата на Силициевата долина, който обяви своето решение в кратко писмо до съвета на директорите на Apple, не посочи мотивите си.

"Винаги съм казвал, че ако един ден не мога да изпълнявам моите задължения и да отговарям на очакванията като директор на Apple, ще съм първият, който ще ви уведоми за това. За жалост, ето че този ден дойде", пише Стив Джобс.

В същото време той планира да запази своето място в съвета на директорите на Walt Disney, съобщи източник, близък до компанията.

Стив Джобс е двигателят на иновациите и символът на успеха на Apple. Джобс основава компанията през 1976 г. заедно с Стив Возняк и Роналд Уейн. Той изиграва ключова роля за революцията на персоналните компютри. Стив...
  • 1
  • 2

галерии