за дома

4 основни стила за обзавеждане на дома4 основни стила за обзавеждане на дома

Създайте интериор, който да отговаря на личността ви

Ако смятате, че за да създадете дом, в който ще ви е приятно да се завръщате само парите имат значение, определено бъркате. Първото нещо, което трябва да определите е какъв наистина е вашият стил. Огледайте различни факти от ежедневието си – например как се обличате, какви съдове предпочитате да използвате... Спомнете си кога и къде сте се чувствала най-удобно и уютно – в супер-модерния и лъскав апартамент на някоя приятелка или при шарените черги на баба си.

За ваше улеснение ви предлагаме 4 основни стила за обзавеждане на дома, с основните им характеристики. Надяваме се, че те ще ви послужат като добър ориентир, за да добавите детайлите.

Непринуден, ежедневен стил

Удобството и простотата са основните характеристики на този стил, като ударението е върху създаване на тихо убежище от външния свят. Цветни акценти и естествени неутрални цветове. Приятно, светло, радостно и приканващо – това е дом, който кара всеки да се почувства “у дома”.

Спалното бельо и покривките: сатенът и дантелите нямат място в тази картина. Основни цветове, прости тъкани и естествени материи ще създадат спокойна, приветлива и свежа атмосфера в спалнята.

Банята: опитайте се да подобрите вида й с акценти от ракита – например кош за пране. Сложете нови, цветни кърпи. Сменете арматурата или аксесоарите за баня, добавете цвете (цъфтящо с ярки цветове – например “циганче”, което цъфти целогодишно и е непретенциозно) и...ето, че сте създали ново и освежаващо място.

Използвайте малки, изразителни акценти и подходящо осветление, за да постигнете непринудения вид на дома си. Мебелите ви трябва да съчетават удобство, функционалност и дизайн, за да...

галерии